top of page
Поиск
  • Фото автораБібліотека ІППО

Студія професійної майстерності плюс



Традиційно наприкінці жовтня вже шостий рік поспіль в межах Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек відбувається обласний жовтневий семінар / вебінар. Цьогоріч більше 100 осіб зібралося 28 жовтня на Студії професійної майстерності+ «Ідея – трансфер – втілення».

Щорічно у четвертий понеділок жовтня з ініціативи ЮНЕСКО ми святкуємо International School Library Day = Міжнародний день шкільних бібліотек, які є найбільшою складовою бібліотечної системи України. Ольга Скібіна, завідувачка бібліотеки Донецького ОІППО, викладачка кафедри СГО, привітала всіх зі святом із побажанням постійного руху до ще нескорених вершин професійної досконалості та наголосила на провідній ролі краєзнавства в роботі бібліотекаря.

За умов розвитку масового краєзнавчого руху в Україні, відродження краєзнавства як галузі наукової та практичної діяльності, розширення його видів і форм, а також ускладнення краєзнавчих інформаційних потреб українського суспільства бібліотечне краєзнавство стає одним із пріоритетних напрямів бібліотечної науки, практики, управління й освіти.

Під час вебінару Ганною Ткаченко, методисткою, бібліотекаркою Донецького ОІППО, була створена мапа бібліотек закладів освіти області в сервісі Google-Maps. Надані практичні рекомендації щодо поширення краєзнавчих знань за допомогою сучасних ІКТ.

На сьогоднішній день спостерігається розвиток масового краєзнавчого руху в Україні, відроджується краєзнавство як галузь наукової та практичної діяльності, зростає інтерес до цієї сфери, а тому такий напрямок як бібліотечне краєзнавство стає одним із пріоритетних напрямів бібліотечної діяльності.

Бібліотеки формують фонди краєзнавчих і місцевих документів, довідково-пошуковий апарат, здійснюють бібліотечно-інформаційне обслуговування, готують краєзнавчі бібліографічні посібники та створюють бази даних, вебсайти, вебпортали, проводять методичну і науково-дослідну роботу в галузі краєзнавства.

Катерина Тростинська, бібліотекарка Водянської ЗОШ І-ІІІ ступенів №11 Добропільської міської ради, провела учасників теренами вебквесту «Водянське: чи все ти знаєш про своє селище?».

Тетяна Кириєнко, завідувачка бібліотеки Бахмутської ЗОШ І-ІІІ ступенів №18 імені Дмитра Чернявського, наголосила на увмінні пошуку інформації, формуванні навичок дослідницької роботи, розвитку критичного мислення за допогою квесту «Чудасійна чудасія від Богданчика й Улянки».

Савкевич Світлана, завідувачка бібліотеки Авдіївської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 6, представила авторський квест за результатами проєкту «Сучасні арт-обʼєкти мого міста».

Шкільна бібліотека є одним з вагомих факторів досягнення високої якості освіти, важливим осередком навчально-виховного процесу, а також ресурсним інноваційним майданчиком для школярів і вчителів. Дякуємо всім учасникам обласного вебінару за активність і доброзичливі відгуки та вітання в чаті протягом роботи!

Матеріали вебінару тут

41 просмотр0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все

В нас єдина мета – Україна свята, нездоланна ніким і ніколи!

8 грудня на платформі Zoom Meeting з одного з пунктів незламності Києва (через відключення електрики) відбувся Всеукраїнський вебінар за підсумками Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек 2022. З

bottom of page