top of page
Поиск
  • Фото автораБібліотека ІППО

Вивчаємо турецький досвід



Пошук новітніх моделей взаємодії з закордонними партнерами, активізація міжнародного інформаційного обміну – необхідна умова безперервного навчання та сучасного професійного дискурсу освітян.

Навіть на тлі жахливих подій під час війни ми не можемо ігнорувати питання добробуту дітей, не можемо не думати про їх майбутнє.

У нас з’явилася нагода ознайомитися з перспективним досвідом Туреччини в царині організації освітнього, зокрема бібліотечного, простору.

Перша в Туреччині незалежна Токатська дитяча бібліотека була розроблена і виготовлена компанією Pediko і побудована губернаторством в Токаті. Сучасні бібліотеки для дітей підтримують розвиток дітей у таких сферах, як ігри, музика, творчість, танці, сенсорне виховання, інтерактивне читання, самообслуговування та іноземні мови, заохочують дитину до самовизнання та самовираження.

Важливим фактором успішної роботи бібліотеки закладу освіти є введення до функціонально-просторової структури бібліотеки осередків для індивідуальної роботи та групових тематичних аудиторій із використанням мультимедійних технологій, а також забезпечення умов для повноцінної бібліотечної роботи дітей із обмеженими можливостями.

Токатська бібліотека корисна та цікава не тільки дітям від 0 до 6 років, а й педагогам, батькам, няням, бібліотекарям, які забезпечують якісне проведення часу дітей протягом дня.

Новітні бібліотечні установи Туреччини у контексті запозичення досвіду організаційної, методичної та соціокультурної роботи є надзвичайно перспективними для бібліотекарів закладів освіти Донеччини.

Див. більше: додаток і https://www.pediko.com/e-katalog/







31 просмотр0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все

В нас єдина мета – Україна свята, нездоланна ніким і ніколи!

8 грудня на платформі Zoom Meeting з одного з пунктів незламності Києва (через відключення електрики) відбувся Всеукраїнський вебінар за підсумками Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек 2022. З

bottom of page