top of page
Поиск
  • Фото автораБібліотека ІППО

ФЕСТИВАЛЬ КОВАЛЬСЬКОГО МИСТЕЦТВА ТА СХІДНОУКРАЇНСЬКА КНИЖКОВА ТОЛОКА


Проект братання «Із Заходу - на Схід», започаткований волонтером Володимиром Сухорським за сприянням голови Донецької облдержадміністрації Павла Жебривського та підтримки Краматорського міського голови Андрія Панкова пройшов у Краматорську.

В рамках цього проекту пройшов фестиваль ковальського мистецтва «Ковальські сурми» та перша «Східноукраїнська книжкова толока». Було проведено науково-практичну конференцію на тему «Спадщина І. Франка у світлі сьогодення», демонстрацію ковальського мистецтва, майстер-класи ковальства з найкращими ковалями України, гончарства із Петром (Львів) та Сергієм (Слов’янськ), hand made "Весняні пташки" з Вірою Олеш, малярства для вчителів, малювання для дітей з Катериною Немир, автограф-сесії з відомими сучасними письменниками, поетами, цікавий книгообмін, ігри на здруження колективу від Ольги Банах, "Львівський дворик" разом із Тетяною Пилипець: «Шоколадні ілюстрації», «На каву до Львова», «Вуалетки для кокетки», ворожіння на каві та книзі та багато іншого.

Крім цього, жителі міста змогли долучитися до перегляду концертної програми, подивитися постійно діючі виставки художнього мистецтва юних художників Донеччини та проректора Львівської академії мистецтв Романа Яціва.

Водночас в місті пройшла перша «Книжкова Толока», яка покликана привернути увагу та пожвавити інтерес у містян до української книги і читанню.

«Книжкова Толока» об’єднала видавництва "Дуліби", "Український ПРІОРИТЕТ", "Видавництво Старого Лева", "Апріорі", "Джезва", "Коло", "Піраміда", "Каменяр" (Львів), "Клуб сімейного дозвілля", " Фоліо»(Харків), «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА», «Фонтан казок" (Київ), які представили краматорчанам та гостям міста діючу на постійній основі виставку прижиттєвих видань І. Франка (з колекції Левка Скопа) та виставку - продаж творів сучасних українських письменників.


2 просмотра0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все

В нас єдина мета – Україна свята, нездоланна ніким і ніколи!

8 грудня на платформі Zoom Meeting з одного з пунктів незламності Києва (через відключення електрики) відбувся Всеукраїнський вебінар за підсумками Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек 2022. З

bottom of page