top of page
Поиск
  • Фото автораБібліотека ІППО

У Краматорську відбудуться фестиваль ковалів та книжкова толока


З 27 по 29 травня в Краматорську пройдуть два великих культурних заходи. В рамках проекту братання «З Заходу на Схід» в Донецьку область приїде фестиваль «Ковальські сурми» та відкриється «Східноукраїнська книжкова толока».

Якщо раніше щороку фестиваль ковалів відбувався в Донецьку, тепер Краматорськ як тимчасовий адміністративний центр Донецької області буде приймати майстрів ковальського мистецтва з усієї країни.

Вони будуть працювати на центральній площі міста, демонструючи свою майстерність і проводячи майстер-класи. Обіцяють залишити подарунки для Краматорська. Зокрема, ковалі погодилися прикрасити своїми виробами майбутню каплицю, яку відкриють у День визволення Краматорська 5 липня в пам'ять про загиблих краматорчан під час АТО.

Візитною карткою ковальського фестивалю стала металева карта України, яку вже привезли і встановили на центральній площі Краматорська.

Велика книжкова толока ніколи раніше не проводилася в Донецькій області. В рамках толоки відбудеться науково-практична конференція спадщини Івана Франка, відкриється Арт-простір з виставками художнього, ковальського мистецтва, кераміки, відбудеться виставка-продаж книг, які привезуть відомі українські видання.


5 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все

В нас єдина мета – Україна свята, нездоланна ніким і ніколи!

8 грудня на платформі Zoom Meeting з одного з пунктів незламності Києва (через відключення електрики) відбувся Всеукраїнський вебінар за підсумками Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек 2022. З

bottom of page