top of page
Поиск
  • Фото автораБібліотека ІППО

Віртуальна бібліотечна виставка до Дня пам’яті жертв голодомору


На виконання Указу Президента України від 26.11.2021 № 598/2021 «Про заходи у зв’язку з 90-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні – геноциду Українського народу», згідно з планом Донецького ОБЛІППО та з метою гідного вшанування в Донецькій області жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні, вчиненого тоталітарним репресивним сталінським режимом, а також голодоморів 1921-1922 та 1946-1947 років в Україні організовано віртуальну бібліотечну виставку до Дня пам’яті жертв голодоморів.

Цю скорботну дату ми згадуємо сьогодні в реаліях нової боротьби за виживання української нації. Ворог-«сусід» нас знову намагається «денаціоналізувати» та упокорити, щоб не випустити з-під свого впливу та не допустити зміцнення української державності. Ми пам’ятаємо уроки минулого й не хочемо повертатися в «тюрму народів». Саме національна пам’ять робить нас сильнішими, надає сил для подальшої боротьби.

Бібліотека Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти до сумних роковин зорганізувала обласну віртуальну виставку. Шкільні бібліотекарі області разом з учителями та учнями провели різноманітні заходи й акції, як-от: уроки пам’яті; знайомство з віршами Н.Погребняк про жахливі роки Голодомору 1933; відеоекскурсії Музеєм Голодомору; відеовиставки та відеопрезентації книжок, архівних, інформаційних матеріалів до Дня пам’яті жертв Голодомору; літературні години за творами українських письменників («Жовтий князь» В. Барки, «Марія» У. Самчука, «Гіпсова лялька» Ю. Бедзика); участь у Всеукраїнській акції «Запали свічку»; перегляд бібліотечних книжкових виставок «Україна пам’ятає – світ визнає!», «Стежини скорботи», «Ми пам’ятаємо. Ми сильні», «Запаліть свічку пам'яті у своєму вікні», «Голод у Донбасі», «Голодомор мовою документів», «Без права на забуття», «Трагічні сторінки голодомору очима письменників».

Із матеріалами та фотографіями заходів можна ознайомитися на виставці Бібліотеки Донецького ОБЛІППО за лінком https://padlet.com/bibliotekaippo/cmu1g9b2gbbuf17f.

36 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все

В нас єдина мета – Україна свята, нездоланна ніким і ніколи!

8 грудня на платформі Zoom Meeting з одного з пунктів незламності Києва (через відключення електрики) відбувся Всеукраїнський вебінар за підсумками Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек 2022. З

bottom of page